TIM NOBLE & SUE WEBSTER

Aport 1

CONCEPTE
Segons Tim Noble i Sue Webster “l’art de la projecció és emblemàtica de l’art transformadora”. El procés de transformació d’aquests artistes es basa en, a partir de residus rebutjats, ferralla o fins i tot criatures de taxidèrmia, crear imatges recognoscibles… Tenint sempre present i reflectint la classe obrera.
Al llarg de les seves carreres han jugat amb la idea de com els éssers humans perceben imatges abstractes i defineixen, creen, un significat. El resultat és sorprenent i de gran abast, ja que redefineix com les formes abstractes de matèria amuntegada poden transformar-se en una imatge figurativa tan sols a partir de la projecció de la seva ombra.
Per exemple la segona obra, “Dirty White Trash” (1998), va ser elaborat a partir de brossa acumulada en 6 mesos i dues gavines mortes, per tant van necessitar 6 mesos per acabar la peça. La projecció de llum ens mostra la silueta de Tim i Sue prenent-se un descans amb un cigarret y una copa de vi a la mà.


OPINIÓ PERSONAL
He triat aquests autors perquè quan els vaig descobrir vaig quedar molt parada per la seva forma de fer. Tant per els materials com per el resultat final, el gran contrast i a l’hora la compenetració que es crea.
El fet de que a partir d’una espècie d’escultura abstracta es creï una imatge tan real és sorprenent i no vaig poder deixar de pensar en els impressionistes: a partir de petites taques, peces en aquest cas, que separades potser no tenen gaire significat però que juntes, mirades en conjunt, creen una visió impressionant.
A més a més, el que més m’agrada d’aquestes obres és que estiguin basades en una idea en que es vegi reflectida la societat, utilitzant elements tan quotidians com la brossa, cosa que ens rodeja a tots, que produïm tots, però que cadascun de nosaltres veurà amb diferents ulls.

 

Aport 2

Tim Noble i Sue Webster són dos artistes provinguts de Londres que realitzen escultures de les escombreries que recullen dels carrers d’aquesta ciutat. Però el més interessant del seu treball són les ombres que aconsegueixen projectar a partir d’aquests materials superposats els uns amb els altres gracies a la llum.
Si ens fixem en la manera la qual estan posats els materials aparentment no tenen cap forma però lo més original és quan ho projectem a través de la llum, aleshores aconsegueixen uns efectes magnífics. A més utilitzen la brossa com a signe de denuncia cap a una societat consumista.
Trobo que és una obra molt ben aconseguida que no només és espectacular en el que fan sinó que té un sub-missatge molt rehivindicatiu i actual alhora.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s